Oldal kiválasztása

A gazdaságvédelmi akcióterv egyik részeként hamarosan kezdetét veszi egy nyolchetes, ingyenes informatikai képzés. A kurzus elvégzése egyben előfeltétele is az augusztusban induló átképzéseknek. Az online oktatásra már most több mint 37 ezren jelentkeztek. 

A tanfolyam 6-8 hét alatt végezhető el, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy mennyi időt tudsz rászánni napi szinten, illetve hogy milyen előzetes informatikai ismeretekkel rendelkezel. Ha már komolyabb tudással bírsz ezen a területen, akkor bizonyos tananyag­ré­szeket át is ugorhatsz. Ehhez csak sikeresen teljesítened kell az adott modulokhoz tartozó tudásfelmérő teszteket. A tananyag nagyrészt videós útmutatás alapján elvégzendő feladatok végrehajtásából áll, ezért könnyen beillesztheted saját napirendedbe a tanulást, nem kell másokhoz alkalmazkodnod.

A képzés során alapvető digitális készségeket szerezhetsz, illetve a programozás alapjaiba is betekintést nyerhetsz egy weboldal felépítésén keresztül. A képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetsz a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban.

A képzés végére pedig:

  • a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítasz el;
  • tisztában leszel a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó;
  • megismered a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogod a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit;
  • ismerni fogod a Git verziókövető rendszert, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára;
  • elsajátítod a HTML, CSS, JavasSript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthetsz weboldalakat.

A kurzus egy vizsgával zárul.

Ez az alapozó képzés önmagában nem ad képesítést, de feltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a programban később elérhető IT-képzések egyikén. Azoknak is előnyt jelenthet a munkaerőpiacon az itt megszerzett tudás, akik a 8 hét után nem tanulnak tovább egyik tanfolyamon sem. Sok minden helyére kerülhet a fejedben az online fogalmak kapcsán, amik aztán segíthetnek a saját vállalkozásodban is.

A programban való részvételhez nagykorúnak kell lenni, valamint számítógéppel és internet-hozzáféréssel kell rendelkezni. Más kikötés nincs. Az angol nyelv ismerete előnyt jelenthet az anyagok elsajátításánál, de a jelentkezéshez még csak ez sem kitétel, ahogyan informatikai előképzettségre sincs szükség hozzá.

Összefoglalva:

  • A tanfolyam 8 hét alatt végezhető el, és napi 2-6 óra elfoglaltsággal jár.
  • Online képzés, otthonról, saját ütemben feldolgozható.
  • Ingyenes, 100% állami támogatás.
  • Alapfeltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a prog­ram­ban később elérhető IT-képzéseken.
  • Ha elmúltál 18 éves, és rendelkezel számítógéppel valamint internet­eléréssel, akkor már teljesítetted is a részvételi feltételeket.

Jelentkezni 2020. május 22. délig lehet. Az oktatás május 25-én indul. A képzésre pedig ezen a linken tudsz jelentkezni: https://ujratervezes.nive.hu.